TEXAS

VALUES

Standing for Faith, Family, and Freedom in Texas

June 25, 2015

John F. Warren Delivered via fax
Dallas County Clerk 214-653-7176
509 Main Street, Suite 200 -

Dallas, TX 75202

Re: Marriage License Forms
Dear Mr. Warren:

The Dallas Morning News reports that you intend to alter the marriage
license form provided by the Bureau of Vital Statistics in the event the
United State Supreme Court announces a constitutional right to same sex
marriage. See Melissa Repko, Dallas County Set To Issue Licenses If
Ruling Favors Gay Marriage, Dallas Morning News, June 11, 2015,
available at http://bit.ly/1L56pD1 (last visited on June 24, 2015). It is also
reported that you intend to defy state law and begin issuing marriage
licenses to same sex couples immediately after the Supreme Court’s
ruling. See id. (“[WI]ithin an hour and a half of the opinion, we'll start
issuing licenses.”). Your proposed course of action is a criminal offense,
and the Supreme Court’s ruling cannot shield you from criminal liability.

The Texas Family Code requires county clerks to “furnish the application
form as prescribed by the bureau of vital statistics.” See Tex. Family Code
§ 2.004. You have no authority to alter this form, and any county clerk who
alters this form before providing it to an applicant commits a criminal
offense. See Tex. Family Code § 2.012. It appears that you believe that a
Supreme Court decision in favor of redefining marriage would allow you to
disregard state law. Instead of taking the law into your own hands, we
encourage you to follow the direction and/or recommendations of Texas
Attorney General Ken Paxton on this issue.
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TEXAS

Standing for Faith, Family, and Freedom in Texas

June 25, 2015

Gerard C. Rickhoff Delivered via fax
Bexar County Clerk 210-335-2197
100 Dolorosa, Suite 104

San Antonio, TX 78205

Re: Marriage License Forms
Dear Mr. Rickhoff:

The San Antonio Express-News reports that you have altered the
marriage license form provided by the bureau of vital statistics in
anticipation of the Supreme Court's ruling on same sex marriage. See
Joshua Fechter and Rebecca Elliott, Bexar County Ready To Issue
Marriage Licenses To Same-Sex Couples, San Antonio Express-News,
June 24, 2015, available at http://bit.ly/1J72d2D (last visited on June 24,
2015). It is also reported that you intend to defy state law and begin
issuing marriage licenses to same sex couples immediately after the
Supreme Court’s ruling. See id. Your proposed course of action is a
criminal offense, and the Supreme Court’s ruling cannot shield you from
criminal liability.

The Texas Family Code requires county clerks to “furnish the application
form as prescribed by the bureau of vital statistics.” See Tex. Family Code
§ 2.004. You have no authority to alter this form, and any county clerk who
alters this form before providing it to an applicant commits a criminal
offense. See Tex. Family Code § 2.012. It appears that you believe that a

Supreme Court decision in favor of redefining marriage would allow you to
disregard state law. Instead of taking the law into your own hands, we
encourage you to follow the direction and/or recommendations of Texas
Attorney General Ken Paxton on this issue.
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Jonatha ;
President, Texas Values
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